Jong talenten

Jong talentengroep

Binnen onze jong talentengroep turnen kinderen tussen 6 en 8 jaar die volgens onze trainers eraan toe zijn om te worden voorbereid op het wedstrijdturnen. De leden die in deze groep zitten, zijn afkomstig van onze recreatiegroepen en worden in deze groep dus voorbereid op een selectiegroep.

In deze groep leren en oefenen zij dan ook belangrijke vaardigheden die hierop voorbereiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: kracht, houding, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, lenigheid, concentratie, flexibiliteit, coördinatie, elegantie maar ook basiselementen op de verschillende toestellen. In deze groep worden dus ook stap voor stap profielelementen aangeleerd en opgebouwd. Denk dan bijvoorbeeld aan een technisch goede handstand. Dit alles wordt op een plezierige, rustige en kindvriendelijke manier aangeboden.

Dit is daarom een groep die voorbereid op al onze verschillende selectiegroepen. Kinderen kunnen daarom vanuit deze groep doorstromen naar bijvoorbeeld onze: springgroep, acrogroep of één van onze toestelturn- selectiegroepen (A-, B- of C-selectie).