Recreatie Turnen

Recreatie turnen meisjes/jongens.

Soepel, netjes en met veel plezier. Zo voer je als turn(ster)er je oefeningen uit. Die soepelheid en dat plezier in turnen kun je krijgen als je lid wordt van onze vereniging. Onder deskundige begeleiding oefen je op de verschillende turntoestellen. Vanaf 6 jaar kun je bij Gymnastiekvereniging Balans terecht voor recreatief turnen.

Turnen is een sport waar gewerkt wordt aan kracht, lenigheid, snelheid, uithouding en evenwicht. Enorm belangrijk en handig voor vele andere activiteiten.

De lessen starten met het warm lopen, rekken/ strekken van het lichaam en spelenderwijs krachtoefeningen. Daarna komen er een aantal toestellen aan bod. Dit aanbod verschilt bij het jongens en meisjes turnen.

Onderdelen kunnen zijn: Balanceren op de balk, draaien om de brugligger, zwaaien in de ringen, springen op de minitrampoline, radslag op de lange mat, springen over de kast enz.

De lessen worden gegeven op verschillende locaties. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen, zodat de lessen goed aansluiten op de leeftijd van uw kind. De recreatie lessen duren 1 tot 2 uur. 1 tot 2 maal per week.

Blijkt het dat je talent hebt, dan kun je uitgenodigd worden voor een van de selectiegroepen. Naast het trainen is er ook de mogelijkheid om mee te doen met wedstrijden. Deze worden een paar keer per jaar georganiseerd.

T 045-5452758
E secretariaat@gvbalans.nl (Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00 – 18:00 uur.)

Vraag een gratis proefles aan klik hier.

Voor ons lesrooster klik hier